søndag den 11. maj 2014

Søndag 11. maj 2014

Dag 6: Galway - The Burren - Doolin - Lisdoonvarna - Galway

Efter en god morgenmad går turen mod syd langs kysten gennem bl.a. Kinvarra med slottet.


Busturen bringer os gennem det særprægede landskab The Burren, som er en kalk-stensslette med helt anderledes vegetation og mange huler. Landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid.

Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan man også finde mange sjældne orkidearter.

 
I den lille idylliske havneby Doolin spiser vi pub lunch på den kendte O´Connors Pub.Vi kommer gennem den lille by Lisdoonvarna, hvor der stadigvæk hvert år er ”Matchmaking Festival”, hvor ungkarle og piger mødes for at se hinanden an. Her besøger vi Burren Smokehouse, hvor fremstiller fremragende røget laks i utallige velsmagende varianter. Og der blev købt flittigt!
Tilbage i Galway tager vi eftermiddags-session på Taafes med danske Anders Trabjerg på accordion. Han er flyttet til Galway for at kunne spille musik stort set 24 timer i døgnet.


Og der blev snakket livligt med de lokale....

Om aftenen vi spiser middag på hotellet, hvorefter vi kan tage en promenadetur til Claddagh – det gamle haveområde, hvor de spanske handelsskibe lagde til i 1500-talet.

Herefter var der session på Ti Nechtains, som er én af de mest hyggelig pubber i Galway.

Også her blev der snakket livligt - og smagt en sidste gang på den glimrende irske whiskey....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar