lørdag den 10. maj 2014

Lørdag 10. maj 2014

Dag 5: Galway - Skyroad - Connemare - Leenane - Galway
Turen i dag går gennem vel nok det smukkeste natur-sceneri i Irland, nemlig Connemare.


Fra Galway bliver landskabet mere og mere vildt, og når vi kommer til den fantastiske kystvej Skyroad kører vi højt oppe i bjergene på små, krogede veje med en helt enestående udsigt over Atlanterhavet. Det findes simpelthen ikke smukkere! Vi gør stop undervejs, så I kan få de helt rigtige fotos.Vi besøger Connemare National Park, som er et enestående smukt landskab, hvor der er mulighed for at få en lille spadseretur eller en lidt længere vandretur – alt efter jeres ønske.
Frokost indtages med Connemare som et flot 360 graders panorama!


.På vejen passerer vi det smukke Kylemore Abbey, som ligger ned til en sø med høje bjerge som en betagende baggrund.
 
Turen gennem Connemare bringer os til Killary Habour, som er en fjord, der skærer sig ind mellem bjergene. Området var bl.a. location for den kendte, irske film ”The Field” med Richard Harris.  
Senere fortæller en lokal fåreavler om livet som farmer samt laver en opvisning med hans utroligt dygtige og meget lydige sheep dogs.

Vejen tilbage til Galway går ad den mindre vej gennem Connemare langs de dramatiske bjergtoppe Twelve Pins med dybblå søer, som spejler sceneriet på magisk måde. Det er en enestående smuk vej, hvor det ene smukke panorama afløser det andet. Det er virkelig drømmen om Irland!

Tilbage i Galway kan I på egen hånd gå på opdagelse, hvor I kan finde gamle bøger, antikviteter, kunsthåndværk og meget andet. Eller bare slappe af på en af de utallige fortovscaféer og pubber og nyde de mange gadeartister og –musikere. Galway har tillige flere museer og gallerier, så der er noget for enhver smag.

Middag om aftenen foregår på en af byens mange nye restauranter, som fokuserer på lokale, friske og økologiske råvarer.
Og om aftenen genlyder Galway af trad. musik-sessions fra de utallige pubber i byen – og på en af byens førende musikpubber Taaffes får vi alle de kendte sange som Fields of Athenry, Whiskey in The Jar, Irish Rover, Black Velvet Band, m.fl.- sammen med de mange andre glade mennesker.
 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar