torsdag den 8. maj 2014

Torsdag 8. maj 2014

Dag 3: Drogheda - Trim - Tara - Brú na-Bóinne – Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder i Irland.
Vi kører gennem det smukke, frodige øst-irske landskab til Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.

Vi passerer også Slane Castle på vej til stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag. Undervejs får I en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie.
Ved frokosttid kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland – de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen: Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth.


Brú na Bóinne er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys. 
Bru nA Boinne - Newgrange - er med rette en af de største attraktioner i verden

Vi kommer ind i kammeret ad en lang, smal gang, og her får I både legenden om stedet
samt den mere videnskabelige forklaring, ligesom sol-fænomenet bliver rekonstrueret med kunstigt lys, så vi klart fornemmer den enestående spirituelle oplevelse, det må have været for stenalderfolket. Selv i dag kan man ikke undgå at gribes af oplevelsen og den smukke tanke. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og med rette én af de største seværdigheder i verden.

Lawrence Gate i Drogheda er en velbevaret del af den gamle bymur

Om eftermiddagen ser vi St. Peter Church i Drogheda, hvor det afhukkede hoved af Oliver Plunkett er udstillet. Han kæmpede for den katolske tro i Irland, og englænderne henrettede ham. Nu er han en helgen! St. Peters Church i Drogheda med Oliver Plunkett´s afhuggede hoved. 


Glasmosaikker i St. Peters Church

Om aftenen spiser vi på en god, spændende restaurant i Drogheda, før den står på pubbesøg med musik og en pint.
Den meget berømte pub med trad. irsk musik Ti Charibre i Drogheda
 
Her er vi heldige at finde en session på Ti Chairbre på den anden side af floden. Pubben er et af de mest kendte steder for traditionel musik i Irland, og har den hyggelige atmosfære, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet. 
Den meget autentiske pub Ti Chairbre med de to søste som ejere - og som 100% bestemmer, at man ikke på fotografere med blitz eller danse i pubben... Sådan!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar